Tekenen en schilderen is mijn passie. Hier kan je mijn schilderijen, tekeningen, schetsen en verhalen bekijken

Bezoek tentoonstellingen Lucian Freud en William Turner

De overzichtstentoonstelling van de portretten en naaktschilderijen van Lucian Freud trok mijn aandacht. Model- en portrettekenen vond ik in de academie altijd heel boeiend en deze kunsttak blijft me boeien… Ik twijfelde dan ook niet om tickets richting London te boeken. Vorige week kon ik het werk van Freud bewonderen en in me opnemen. Het was de verplaatsing naar London zeker waard. De zin om opnieuw portretten te tekenen en zelfs te schilderen wordt aangewakkerd…

Ik MOET weer aan de slag… gezichten observeren, overbrengen op een drager, zoeken naar verhoudingen, gelaatskenmerken typeren, ….

http://www.npg.org.uk/freudsite/

Tegelijkertijd loopt in de National Gallery een tentoonstelling van William Turner (1774-1851). Deze olieverfschilder wordt gezien als de “schilder van het licht”. Hij was echter ook één van de eerste schilders die aquarellandschappen tentoonstelde op groot formaat. Waterverf werd in die tijd enkel gebruikt om voorstudies en schetsen te maken op locatie als voorbereiding op een olieverfschilderij, maar Turner gebruikte aquarel ook om Engelse landschappen te schilderen op groot formaat. Hij wordt dan ook als de grondlegger van de Engelse aquarellandschapsschilderkunst gezien.

Naast een aantal grote landschapsdoeken in olieverf die worden vergeleken met Claude, kan je ook een aantal van zijn 300 schetsboeken en voorstudies in aquarel zien. Ook zeker een bezoek waard.

http://www.nationalgallery.org.uk/turner-inspired

Natuurlijk schafte ik me een aantal boeken aan zodat ik thuis nog kan nagenieten van deze culturele uitstap.

Eén reactie

  1. Hokusai

    Natuurlijk moet je weer aan de slag! Talent moet rollen en goesting kan je niet blijven onder de mat vegen. Oefening baart kunst. De taal van verftube en borstel, papier en houtskool…

    25 april 2012 om 20:16

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s