Beyond reflection: hoezo?

dd 31 01 2022

Velen onder jullie kennen me als een schetser, tekenaar en schilder van stadsgezichten.

Schetsen op locatie is een onmisbaar onderdeel van mijn traject. Jammer genoeg heeft Corona mijn drive negatief beïnvloed en hoop ik dat de lente en zomer nieuwe impulsen geeft om erop uit te trekken.

Als ik op pad ga, word ik aangetrokken door schaduwen, contrasten, reflecties, zowel in mijn omgeving als op reis.

Daaruit ontstaat mijn werk.

Eens ik een bepaald doel heb bereikt of een bepaalde reeks heb afgewerkt, onstaat de drang om verder te zoeken naar een nieuwe benadering, wil ik mezelf weer uitdagen en eventueel voorgaand werk overstijgen. Als je helemaal alleen in je atelier zit te zoeken en te zwoegen, kom je er vaak niet uit en is dit traject vrij eenzaam. De docenten van de academie in Deinze werpen af en toe een kritische en frisse blik op mijn werk en dat is een enorme meerwaarde. Ook de medeleerlingen zijn een enorme stimulans. Wekelijks werpen we een blik op elkaars werk, discussiëren we, moedigen we elkaar aan en geniet ik van de sfeer ook al moeten we mondmaskers schilderen. Voor een kunstenaar is geen enkel opstakel teveel 🙂

In de eerste lockdown ben ik dieper ingegaan op het schilderij hieronder. Dit is gebaseerd op een foto langs de Bunderweg in natuurreservaat De Bourgoyen.
De reflecties op het water fascineerden me en zijn nog steeds een onuitputtelijke bron van inspiratie… de reflectie is niet meer zo duidelijk… mijn beeld gaat verder…beyond reflection.

beyond reflection 1 (acryl op papier 66*95cm)

Heel veel schilderijen zijn daaruit ontstaan. Alsook uit deze werken.

Ik schetste, werkte met olieverf op papier, op doek. Hieruit ontstonden deze werken.

Ik zoomde verder in en daaruit ontstonden deze werken

Ik zocht naar andere composities

Ik greep opnieuw naar aquarel

En kwam op het idee om mijn papier te stretchen

Dit was gelukt. Waarom niet nog groter gaan?

Ik zocht opnieuw verder naar een extra dimensie, meer contrast. Ik voeg zwarte vormen toe.

En nu wil ik mijn canvassen eens aanspreken. Eerst een schetsje op papier met olieverf…

dan het grote werk.

Wordt vervolgd…

Deze werken zijn te koop. Klik hier

%d bloggers liken dit: