home

Wie ben ik?

De tekendrang die ik als kind in me had, is altijd ergens blijven sluimeren. Deze drang was ondergesneeuwd doordat ik andere keuzes maakte, andere wegen insloeg. In 2002 zette ik daarom de stap naar de academie, de eerste stap want ik heb nooit eerder kunstonderwijs gevolgd. Ik herontdekte mezelf, het tekentalent dat ik als kind toonde, werd opnieuw aangewakkerd. Ik vond mezelf terug, wie ik ben, wat tekenen en schilderen voor mij betekent .

Tekenen en schilderen, dat ben ik. Het vervolmaakt me, geeft me zelfvertrouwen, voldoening. Het is een passie geworden, een deel van mezelf dat ik niet meer kan negeren. Het creëren, het verwerken van beelden, van indrukken, het geraakt worden door een beeld, door een situatie is constant aanwezig. Ik laat me enerzijds leiden door deze indrukken, ik schilder en teken waar ik op een bepaald moment behoefte aan heb. Anderzijds zijn er ook indrukken, beelden die jaren broeden in mijn hoofd, die zich vormen, even bovenkomen en weer verdwijnen. Vroeg of laat, op het gepaste moment komen deze terug in een beeldend werk.

Het is een weerspiegeling geworden van wie ik momenteel ben en hoe ik door het leven ga. Mijn werk is dan ook direct en snel. Het gekozen materiaal is navenant. Houtskool, acrylverf en aquarel zijn mijn favoriete materialen. Aquarel is de moeilijkste techniek en de meest ondergewaardeerde. Dit materiaal is zo verrassend, onvoorspelbaar en daarom zo fascinerend. Dit medium past bij mijn persoonlijkheid, namelijk uitgedaagd worden om mezelf steeds te overstijgen.

De artistieke weg die ik volg is intuïtief, ik denk daar niet te veel bij na. Ik wil me er vooral goed bij voelen. Het éne jaar leg ik mezelf toe op een bepaald onderwerp, het ander jaar op een bepaalde techniek. Op basis daarvan beslis ik ook om mezelf bij te scholen in binnen- en buitenland.

Is er iets mooiers dan het vatten van je omgeving, van de indruk die deze achterlaat? In onze digitaliserende wereld van smartphones, tablets en computers flitsen beelden voorbij. Als kunstenaar sta ik stil bij een onderwerp dat me raakt, ik neem het in me op, snuif de atmosfeer op. De schets of het schilderij dat daaruit voortvloeit, vergeet ik niet meer. Ik heb dat beeld geobserveerd, ervaren, opgenomen, verwerkt en zo heeft elk schilderij, elke schets een verhaal.

Ik wil daarin nog veel groeien. Een kunstenaar kan nooit zeggen wanneer hij zijn beste werk heeft gemaakt, zal altijd proberen door te gaan, het anders proberen, beter te doen, zichzelf uit te dagen…Een beeld dat je raakt, dat je doet stilstaan, weggaan, terugkeren, … dat wil ik bereiken in mijn eigen werk.