info tentoonstelling CONTRAST

Ingrid en Brigitte leerden elkaar via de ‘aquarelwereld’ kennen. Ze zijn namelijk beiden gepassioneerd door het medium aquarel.

Hieruit vloeide een verrassende duo tentoonstelling ‘Contrast’. Twee kunstenaars ontmoeten elkaar met hun eigen onderwerpen en stijlen.

Bij Ingrid zijn dit portretten, figuren, dieren, insecten, bloemen, dans, circus, muziek, exotische oldtimers,… De onderwerpen van haar werken zijn uit het leven gegrepen en gevoelsmatig. Ze schildert enkel die zaken waar ze een connectie mee voelt, die haar raken en waar ze een diepere betekenis kan inleggen om een visueel verhaal te vertellen. Ze houdt van Claroscuro welke de intensiteit van de werken benadrukt.

De schilderijen van Brigitte zijn een reflectie van onderwerpen die op haar pad komen (op reis en in haar omgeving). Vaak zijn dit stadslandschappen, gaanderijen, smalle straatjes, waarin ze aangetrokken wordt door licht-donker contrasten en schaduwvlakken… Gent is ook een favoriete schetsplek van Brigitte. In deze tentoonstelling toont ze het verhaal van deze indrukken en deze ontdekkingstocht.

Ook de kleurkeuze en toepassing van de aquareltechniek zijn bij beide kunstenaars anders. Ingrid houdt van warme kleuren, Brigitte werkt met een koeler palet. Ingrid werkt planmatig en langzaam onder intense muziek binnen de beslotenheid van haar atelier. Ze houdt ervan om zowel te vertrekken van echte modellen voor een portret als zich te laten inspireren door  foto’s, een uitdaging om tot een eigen compositie te komen. Brigitte gaat graag op pad om plein air te werken. Ze houdt van de uitdagingen die dit met zich meebrengt, namelijk snel werken, met een beperkt kleurenpalet,… het werk dat daaruit voortvloeit is direct en expressief. Nadien worden in haar atelier, bepaalde schetsen hernomen, herwerkt en uitgediept op groter formaat. Zo herbeleeft ze de atmosfeer, de ervaring en de locatie. Alle schilderijen dragen dan ook een herinnering met zich mee.

Schilderen betekent ook licht-donker CONTRAST opzoeken in de onderwerpen. We laten de bezoeker graag deze eigenschap in de werken zelf ontdekken.

Daarom, breng ons een bezoekje! Je bent van harte welkom !

%d bloggers liken dit: