Mijn aanpak

Ik schilder al meer dan tien jaar met het boeiend medium aquarel en heb via workshops en veel oefenen de techniek onder de knie gekregen. Via deze webpagina wil ik graag mijn kennis met jullie delen.
De aquareltechniek is een veelzijdige techniek en je kan er veel meer mee dan alleen maar een schets ‘inkleuren’. Het is een volwaardig medium dat je ook op groot formaat en met veel expressie kan aanwenden.

Een vijftal jaar terug werd me gevraagd om les te geven. Ik heb er dan ook bewust voor gekozen om van bij de basis te starten.
Waarom? Omdat ik vaak te horen krijg dat schilders bij hun eerste pogingen al opgeven of gefrustreerd geraken en dat vind ik jammer. De oorzaak van het ‘falen’ of de ‘frustratie’ ligt al vaak bij de keuze van het materiaal. Door de Coronacrisis heb ik mijn live lessen moeten opschorten en heb ik het initiatief genomen om mijn lessen te digitaliseren (instructievideo’s).

Stap voor stap kan je via mijn gratis instructievideo’s de basistechnieken en aquareltechnieken leren kennen. Ik wil het laagdrempelig houden om jullie op die manier aan te moedigen om op weg te gaan met dit prachtig medium.