Een stukje van mezelf weggeven…

Vandaag breng ik een aquarel dat ik pleinair schilderde in Venetië naar een nieuwe eigenaar, Dirk.

Venice – 30*40 cm

Ik dook in mijn foto’s om het verhaal achter het werk aan Dirk mee te geven en ik ben verbaasd van mezelf dat ik er wat emotioneel en stil van word.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Elk schilderij (en vooral pleinair werk) draagt een herinnering met zich mee. Ik word bij dit schilderij herinnerd aan het schilderweekend in Venetië. Samen met 3 vrienden (uit UK, Frankrijk en Italië) die ik leerde kennen op een workshop in Frankrijk het jaar ervoor, verkenden we Venetië . We hadden zelf niet voorspeld dat het een schildermarathon zou worden. We maakten 3 schetsen per dag, dronken liters water (en bier :-)) , zagen af van de hitte, ‘vergaten’ om te eten maar…. we gingen door… Het schilderen had ons samen gebracht en we konden blijven doorgaan want in Venetië is elk hoekje inspirerend.

Ik geef het verhaal aan Dirk graag mee, want elk pleinair werk draagt een herinnering mee.