IWS Belgium ‘the magic of watercolor’

Op 27 november opende de eerste aquareltentoonstelling van het IWS Belgium (International Watercolor Institute). 80 werken werden geselecteerd uit de 106 inzendingen. Ik ben trots om er ook deel van uit te maken.

Ik koos voor het abstracte werk van mijn Beyond Reflection reeks en wel om deze reden:

Beyond Reflection – Bunderweg 4

Bij de aquareltechniek is elke schets, elk schilderij telkens een uitdaging. Dit medium past bij mijn persoonlijkheid namelijk uitgedaagd worden om mezelf steeds te overstijgen. Mijn ingezonden werk ligt in de lijn daarvan. Ik benader mijn onderwerp hier zodanig dat ik de kijker uitdaag en aanzet tot nadenken en ga ‘beyond the subject’. Dit werk is niet zomaar toegankelijk. De kijker stelt zich vragen, denkt na, reflecteert…Daarnaast is ‘the making of’ voor mij even belangrijk. Het schilderproces slorpt me volledig op. Ik geniet van het materiaal en de techniek. Dan ben ik even ‘weg’ en laat ik me binnen mijn compositie leiden door de nat in nat techniek. Ik stuur bij, grijp in, ‘stoor’ de wassingen… tot ik  een visueel beeld bekom dat me voldoening geeft.

De tentoonstelling gaat door van 27 november tem 11 december.
Adres: Bel’Aquarel, Jerusalemstraat 18, Brugge.