Parijs en Kopenhagen

Museum Marmottan in Parijs

Het concert van Coldplay bracht me in Parijs en Parijs mag je niet verlaten zonder een museum te hebben bezocht. Deze keer was Musée Marmottan Monet aan de beurt. Met alweer veel bewondering heb ik de schilderijen van Monet bekeken maar ook Berthe Morisot liet me niet onberoerd. Ik ben altijd even van de kaart als ik topwerken in realiteit kan bekijken. Het contact met de èchte werken! Onbetaalbaar! En die impressionisten… dat blijven toch mijn favorieten!

Louisiana museum of Modern Art

Een half uurtje boven Kopenhagen ligt het Lousiana Museum of Modern Art.


Dit museum heeft een uitgebreide en veelzijdige collectie moderne kunst. Ik zag beelden van Giacometti, de ‘spin’ van Louise Bourgois, video’s van Marina Abramovic, een schilderij van Michael Simpson…. en mijn dag was al geslaagd!

Alicja Kwade
Alex Da Corte

De beeldentuin ligt prachtig gelegen tussen het groen en de bomen en geeft uitzicht op de zee.

De tijdelijke tentoonstellingen waren zeker ook de moeite alhoewel ik na 3 uur kuieren een verzadigd niveau had bereikt. Het is tè veel ineens :-). Alex Da Corte (een Venezolaans-Amerikaanse kunstenaar) krijgt in dit museum de grootste tentoonstelling ooit in Europa. Ik had nog nooit van hem gehoord. Hij bracht me in de war met zijn werk… Zo kleurrijk, zo’n uitgebreide collectie, zo anders dan anders, moeilijk te plaatsen voor mij, een enorm platform dat hij daar krijgt!…. Het is me wel enorm bijgebleven! Het is een kunstenaar waar we nog zullen van horen!
Wil je meer lezen? https://louisiana.dk/udstilling/alex-da-corte/