Een hittegolf = musea

Wat doe je als het warm is?

Een museum bezoeken!

Het Mudel

Momenteel loopt de Biënnale van de Schilderkunst in het Mudel in Deinze, het museum Dhont-Dhaenens in Deurle en Roger Raveel Museum in Machelen. (nog tot 2 oktober).

De 3 musea werken samen om een eeuw schilderkunst samen te brengen. Werken van Raoul De Keyser, Jos Verdegem, Emile Claus, Gustave Van de Woestyne… worden geplaatst tegenover hedendaagse werken*. Boeiend! En zoals ik eerder al vertelde in mijn nieuwsbrieven is contact met echte werken een meerwaarde bij het bestuderen en bekijken van schilderkunst. Ik kom er altijd geïnspireerd buiten. Jammer genoeg laat mijn geheugen me in de steek om namen van interessante en belangrijke werken en kunstenaars te onthouden…zeer frustrerend vind ik dat. Maar ja, het is wat het is. Gelukkig zijn er de catalogi en brochures en is een bericht plaatsen op mijn website ook een goede manier om mijn input te verwerken. En…de bezoekers van mijn website genieten mee 🙂

*Bij Marcin Dudek ben ik toch even nader gaan kijken. Ook het monumentale werk van Al Held moet je in het echt gezien hebben. De strakke composities en vlakverdelingen van Artur Areanosian spraken me aan.

Het SMAK

In het SMAK loopt momenteel een tentoonstelling over ‘Splendid Isolation’
Wie ben ik, om daar iets kunstzinnigs over te schrijven. Info vind je natuurlijk op de website van het SMAK https://smak.be/nl/tentoonstellingen/splendid-isolation
De indruk die deze expo achterliet is vooral het feit dat elke kunstenaar of tekenaar vanuit een eigen emotie van eenzaamheid en opsluiting gewerkt heeft op zijn eigen artistieke manier. Vooral Danny Bergeman is me bijgebleven
https://smak.be/nl/kunstenaars/danny-bergeman

Roger Raveel

Aangezien het Raveelmuseum vlakbij Huize de Leeuw ligt ben ik ook dit museum gaan bezoeken. Deze expo maakt deel uit van de Biënnale van Deinze (zie hierboven). Dit vond ik oa een mooi werkje: Stilleven met baksteen van Vincent Geyskens.

Lak@rt

In het weekend van 26 tot 28 augustus stelde het kunstenaarscollectief van Laarne ‘Lak@rt’ werken tentoon in het kasteel met als thema ‘Art Nouveau’. Ingrid Lefevre, waarmee ik samen exposeerde in het hof van Ryhove stelde er tentoon, dus ging ik een kijkje nemen. Een expo op deze locatie is altijd een bezoekje waard: je kan de werken bewonderen en kuieren door de vertrekken van het kasteel.