Inspiratie?

Een schilderij komt fysiek tot stand vanaf het moment dat je verf oppikt met je penselen en deze aanbrengt op papier of doek. Maar dit gaat niet zomaar! De aanzet daartoe is een bepaald idee of beeld dat ontstaat nav een foto of een ervaring. Dit is een mentaal proces dat soms een poosje kan broeden vooraleer dit uitmondt in een schets of een compositie. Een werk kan ook ontstaan puur vanuit het plezier van het schilderen, de handeling zelf dus. Dat resulteert dan vaak in een abstracter werk.

Het traject dat je aflegt om tot schilderen te komen is dus een ware zoektocht. In deze zoektocht zit ik momenteel een beetje vast. Aan beeldmateriaal en foto’s heb ik alvast geen gebrek. Ik zou deze stuk voor stuk kunnen ‘naschilderen’ of ‘kopiëren’ maar daar neem ik geen genoegen mee.  Mijn hoofd gonst van de ideeën maar deze schieten alle richtingen uit.  Dus volg ik mijn ‘buikgevoel’ op het moment dat ik tijd heb om te creëren. In mijn nieuwsbrief van februari kan je mijn zoektocht zien. Ben je nog niet ingeschreven voor mijn nieuwsbrief? Kijk dan rechts op mijn website en vul je gegevens in.