op studiereis met KADE Deinze

Met de academie gingen we op studiereis naar museum Voorlinden in Den Haag. Daar konden we de tentoonstelling van Giuseppe Penone zien samen met twee exposities ‘Highlights’ en ‘tot hier en verder’ met werk uit de collectie van het museum.

bovenaan Penone – linksonder mijn favoriete kunstenaar Ron Mueck

Daarnaast hadden we kans om het atelier van Joncquil De Vries te bezoeken waarbij we uitleg kregen door de kunstenaar zelf.

Zijn atelier is gelegen in hartje Den Haag in kunstgalerij NEST waar ook een filmvoorstelling liep van Philip Akkerman. Deze kunstenaar schildert al een tiental jaar zelfportretten waarbij hij experimenteert met verschillende technieken. Hieronder zie je een impressie.

Op terugweg bezochten we nog de installatie van James Turrell, gelegen in de duinen. Dit ‘hemels gewelf’ moest ik toch een uitproberen 😉

Deze moest ik toch even uitproberen 🙂

Het was een inspirerende dag!