Werk in opdracht

Een vriendin gaf me de opdracht om een werk te maken dat persoonlijk met haar was verbonden. De verbinding kon haar huis of tuin zijn of ‘om het even wat’ als er maar een link was… Het werk moest groot zijn, een bepaalde plaats krijgen in haar huis en geschilderd worden in olieverf. Mijn reeks ‘Beyond Reflection’ vindt ze mooi maar is niet met haar verbonden.

Met deze info ging ik dus aan de slag. De rode draad in mijn werken zijn contrasten, slagschaduwen, reflecties, doorgangen,…

De gevel van haar huis leek me wel een geschikt onderwerp om iets mee te doen. Op het juiste moment van de dag ging ik ter plaatse foto’s nemen. Op basis van deze foto’s kwam ik tot een aantal schetsen in aquarel die ik voorlegde. Ze had een voorkeur voor 2 van de 5 uitgewerkte schetsen en ik kreeg dan ‘carte blanche’ om haar te verrassen met het definitief schilderij.

Ik besloot om het werk in landschapsformaat te schilderen ( 1.50m op 1 m) .

Een aantal tubes verf en maanden verder, aanschouwde ik het werk als af (zie foto bovenaan) en ging ik met toch een beetje stress naar mijn vriendin voor de onthulling . Ze vond het werk mooi en geslaagd.

Het heeft nu een mooie plek gekregen in haar woning. Voor mij is het dan altijd fijn om het nog eens terug te zien als ik op bezoek ben.