Oktober: “a paper/a day 2023”

Ik kwam tot de constatatie dat ik er niet in slaag om dagelijks iets te schetsen of te schilderen. Dit is me in het verleden nochtans gelukt. Dagelijks tekenen en schetsen verscherpt je blik, houdt je pols soepel, houdt je op dreef…

Elk jaar daagt Kunstwerkt tekenaars uit om in de maand oktober dagelijks iets te tekenen of te schetsen.
Ik zocht naar een aanleiding of een onderwerp om mezelf daartoe aan te zetten. Er moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden om het te kunnen volhouden: klein formaat, kleine tijdsinvestering, materiaal moet kunnen blijven liggen, op elk moment van de dag mogelijk zijn, op elke locatie… Hmmm, misschien is de weerfoto in de krant wel een goede aanleiding? Ik zocht een minischetsboekje in mijn kast, knipte de afbeeldingen dagelijks uit en ben uiteindelijk met heel wat vertraging toch in gang geschoten :-). Momenteel ben ik bezig aan de foto uit de krant van 19 oktober.

Mezelf te veel druk opleggen is niet goed, maar ik ervaar toch dat ik het een heel leuke bezigheid vind. Missie tot nu toe dus geslaagd en zo wordt de weerfoto een minischets.